Frågor & Svar

Frågor & Svar

1. Fönsterputsabonnemang eller ej?
 

Det vanligaste är att våra kunder önskar våra tjänster på abonnemang, man det går även lika bra att beställa hjälp vid enstaka tillfällen. Det finns inga bindningstider eller uppsägningstider när ni tecknar abonnemang hos oss. Det betyder att ni kan säga upp era tjänster hos oss när ni önskar. 

Däremot måste ni alltid säga upp abonnemanget i förväg, och inte samma dag som vi skall komma till er, Då måste vi fakturera det bokade besöket hos er. Uppsägning görs via telefon eller mail. Fördelen med abonnemang är många. Dels vet ni alltid när vi kommer till er, dessutom blir det något billigare när man har en rullande tjänst.

På era fakturor kommer det stå när vi kommer nästa gång. Dessutom sms:ar vi dagen innan och påminner om när vi kommer.

2. Hur betalar jag för tjänsterna?

Efter utfört arbete så får du hem en faktura, antingen via mailadressen som du uppgett eller per post. Betalning skall ske inom 20 dagar efter utfört arbete, om inget annat är överenskommit. 

Du kan välja om du vill betala direkt med Swish, izettle eller via faktura som skickas ut via mail eller mot en portokostnad på 29 kr.  

På era fakturor finns det även med en liten framkörningsavgift på 36 kr till privatpersoner och 50 kr till företagskunder

3. Får jag rut eller rotavdrag?

Hur mycket är rutavdraget och rotavdraget 2024?

Regel för rot- och rutavdrag är följande:

  • Rutavdraget är maximalt 75 000 kronor och rotavdraget är maximalt 50 000 kronor under 2024.
  • Sammanlagt får man inte göra rut- och rotavdrag över 75 000 kronor, men avdragen är personliga.
  • Om en i hushållet har utnyttjat sina avdrag kan man låta den andra personen i hushållet betala kommande fakturor och därmed kan hushållet fortsätta få avdrag.
  • Avdraget gäller bara arbetskostnaden. Man får som maximalt dra av 30 procent av arbetskostnaden på rotavdraget.

Rutavdraget är mer generöst, här kan man dra av upp till 50 procent på arbetskostnaden.

4. Hur ofta behöver jag putsa fönstren?

För att hålla fönstren fina behövs fönsterputsning flera gånger per år .Det är ett hantverk att putsa fönster, och det krävs erfarenhet för att det skall bli bra. Oavsett om det är stora eller små jobb vi utför, är vi alltid lika noga med att ni som kunder skall bli nöjda.

Basutbudet i en fönsterputsning är alltid utvändig fönsterputs. Många väljer även att göra ett tillägg i sin fönsterputs genom att välja att vi putsar även in och utsida varannan gång vi kommer.

Vi torkar av era fönsterbleck också efter att vi putsat fönstren. 

5. Varför tvätta solpanelerna? 

En rengöring av solpaneler hjälper med att avlägsna den oönskade beläggning som uppstår på solpanelerna efter hand. Det kan handla om smuts, pollen, damm, sot och fett.

Om man inte tar bort den beläggningen kan effekten av solpanelerna mista sin effekt med upp till 20-30%.

Oavsett om du väljer att tvätta dina solpaneler själv eller anlitar någon annan, så är det otroligt viktigt att solceller aldrig får rengöras i solsken när panelerna är varma. Det kan potentiellt förstöra glaset på grund av hög spänning. Därför bör man tvätta dem på morgonen eller kvällen när ljuset inte reflekteras på solpanelerna. Vi rekommenderar aldrig att använda kommunalt vatten eller brunnsvatten eftersom det innehåller kalk och mineraler som gör att det bildar en hinna på solpanelerna.

Vi använder oss av ultrarent vatten när vi gör rent solpanelerna.  Det är vanligt kranvatten som renas genom ett speciellt filter som tar bort salter, kalk och mineraler. Det ultrarena vattnet lämnar inga ränder och torkar snabbt. Genom att använda sig av denna metod, så försvårar det ny smuts att få fäste på solpanelerna. För att få full kapacitet rekommenderar vi att man rengör solpanelerna minst en gång per år.

Dessutom är det miljövänligt, eftersom det inte innehåller några kemikalier.

KONTAKTA OSS GÄRNA FÖR EN KOSTNADSFRI KONSULTATION

6. Fasadtvätt eller ej? 

Klicka Varför är fasadtvätt viktigtAtt göra en fasadtvätt är viktigt av flera skäl. Genom att avlägsna alger och svartmögel förhindrar du att de tränger in i fasadens yta och orsakar skador. Avlägsnar man inte alger och svartmögel kommer ytan på sikt börja ruttna eller krackelerar om det gäller en putsad fasad.

7. Spindelsanering?

Spindlar är ofta ett stort problem på både hus och fasader.

Hur går då spindelsanering till?

Vanligast är att man sanerar på våren eller tidig sommar . Men det finns kunder som även önskar spindelsanering vid andra tidpunkter på året.

Vi har mycket effektiva medel som vi använder och besprutar hus och fasader med som på effektivt tar bort spindlarna på sikt. Vi besprutar alla ytor där spindlar kan krypa in.

Innan vi börjar med spindelsaneringen är det bra att tänka på att om er fastighetsfasad är väldigt smutsig, så är det bra att göra en fasadtvätt före en spindelsanering. Detta är något som vi också utför till våra kunder.

​Medlet vi använder missfärgar inte ytan vi sprutar det på. medlet. Det blir ofta rinningar på fönsterrutorna efter besprutning. Men låt detta sitta kvar minst en vecka efter behandling, innan ni putsar fönstren.

Hur ofta behövs spindelsanering?

Många vill göra det 2 gånger första året, och sedan 1 gång per år.